Openbaar Vervoer Nieuws / OVnieuws.info
OVnieuws.info Index
Locomotief ontspoord en raakt in brand
Actueel OVnieuws
Specials over het OV

29-09-2008 / 10.00 uur
Venlo - Bij een ontsporing van een goederenlocomotief op het emplacement van Venlo is zondagavond rond 21.30 uur brand uitgebroken. De locomotief (6480) zat samen met twee soortgenoten (locserie 6400/6500) aan elkaar geschakeld, ook wel driespan genoemd, toen het op een verkeerd spoor binnenkwamen. Hierdoor kon de machinist niet meer tijdig remmen en schoot door het stootblok aan

Ongevallen in het OV
OV werkplaatsen
175 jaar Spoorwegen
Back to the 90's
Reclame treinen / loc's
Videoreportages
Spoorbouwprojecten
Spoorwegmuseum
Foto's
Busfoto's

het einde van het spoor heen. Bij de ontsporing werd een bovenleidingsmast geraakt waardoor de loc onder stroom kwam te staan. Hierdoor vatte de locomotief vlam wat vooral grote rookontwikkeling tot gevolg had. Omdat de loc onder stroom stond moest de brandweer wachten met blussen totdat de stroom van de bovenleiding was gehaald. Toen de spanning er af was gehaald kon het vuur snel geblust worden. De machinist raakte bij het ongeval niet gewond.

De schade aan de bovenleiding is enorm want spoorbeheerder ProRail verwacht dat het herstel hiervan tot zondag 5 oktober gaat duren. Tot die tijd moeten reizigers van en naar Venlo rekening houden met een vertraging van 15 tot 30 minuten.

* Tussen Venlo en Eindhoven rijden minder treinen en moeten reizigers rekening houden met extra overstappen in Blerick. Tussen Blerick en Venlo rijden ondersteunende bussen.
* Tussen Venlo en Kaldenkirchen rijden geen treinen maar bussen .

Kijk hieronder voor een fotoreportage gemaakt door Rick Deneer / www.p2000-venlo.nl

Metrofoto's
Tramfoto's
Treinenfoto's
OV bedrijven
Arriva
BBA (voormalig)
Breng
Connexxion
EBS
GVB
GVU
Hermus
HTM  
HTM-Buzz
Limex (voormalig)
Novio (voormalig)
NS
Qbuzz
RET
Stadsbus Maastricht (vm)
Stadsvervoer Ned. (vm)
Syntus
Veolia
Railbouw / onderhoud
BAM
Eurailscout
Spitzke
Strukton
VolkerRail
Contact
Mail ons