Openbaar Vervoer Nieuws / OVnieuws.info
OVnieuws.info Index
Automobilist (24) overlijdt na botsing met trein
Actueel OVnieuws
Specials over het OV

27-03-2010 / 22.00 uur
UDENHOUT - Een 24-jarige man uit Udenhout is in de nacht van vrijdag 26 maart op zaterdag 27 maart 2010 om het leven gekomen bij een tragisch verkeersongeval in zijn woonplaats. 

Het slachtoffer kwam kort na middernacht in botsing met een goederentrein, welke werd getrokken door Struktonloc 303002. Dat gebeurde toen hij met een bestelbus

Ongevallen in het OV
OV werkplaatsen
175 jaar Spoorwegen
Back to the 90's
Reclame treinen / loc's
Videoreportages
Spoorbouwprojecten
Spoorwegmuseum
Foto's
Busfoto's

de spoorwegovergangaan de Stationsstraat in Udenhout overstak. De man was vermoedelijk op slag dood. De ravage op en rond het spoor was groot. Het trein verkeer tussen Tilburg en 's-Hertogenbosch was daardoor enige tijd gestremd. Agenten en brandweermensen hebben nog langs de rails gezocht om te onderzoeken of er mogelijk sprake was van meer inzittenden in de bestelbus. Dit bleek niet het geval.

De spoorwegovergang is beveiligd met automatische halve overwegbomen, die op het moment van het passeren van de trein in werking waren. Er is geen schade aan de spoorbomen ontstaan. Het is verder nog onduidelijk hoe het ongeval exact kon plaatsvinden. 

Verkeersongevalanalisten van de politie onderzochten de plaats van het ongeval naar sporen en maakten foto’s van de aangetroffen situatie en de beschadigde bedrijfsauto en trein. Aan de hand van deze feiten en de verklaringen van getuigen probeert de politie de precieze toedracht van het ongeval te achterhalen.

De politie heeft verder de nabestaanden van het slachtoffer op de hoogte gebracht over de trieste afloop van dit ongeval.

Fotoreportage: Copyright www.112Kaatsheuvel.nl / Martijn v Bijnen

Metrofoto's
Tramfoto's
Treinenfoto's
OV bedrijven
Arriva
BBA (voormalig)
Breng
Connexxion
EBS
GVB
GVU
Hermus
HTM
HTM-Buzz
Limex (voormalig)
Novio (voormalig)
NS  
Qbuzz
RET
Stadsbus Maastricht (vm)
Stadsvervoer Ned. (vm)
Syntus
Veolia
Railbouw / onderhoud
BAM
Eurailscout
Spitzke
Strukton
VolkerRail
Contact
Mail ons