Openbaar Vervoer Nieuws / OVnieuws.info
OVnieuws.info Index
Bus rijdt tegen gevel; 12 gewonden
Actueel OVnieuws
OV bedrijven

01-09-2015 / 11.45 uur - Foto- en tekstupdate 19.10 uur
ROTTERDAM - Bij het Zuidplein in Rotterdam is dinsdagochtend een bus frontaal tegen de gevel van een kantoor gereden. Bij het ongeluk raakten twaalf mensen gewond.

De bus reed rond 10.50 uur dwars over de kruising van de Vaanweg en de Zuiderparkweg, raakte een paal, reed over het fiets- en voetgangerspad en kwam daarna tegen het gebouw tot stilstand. De 57-jarige buschauffeuse raakte bekneld. Hulpverleners waren snel aanwezig. De brandweer heeft de chauffeuse bevrijd en zij is door ambulancemedewerkers zwaar gewond over gebracht naar het

Railbouw / onderhoud
Specials over het OV
Ongevallen in het OV
OV werkplaatsen
Back to the 90's
Reclame treinen / loc's
Videoreportages
Spoorbouwprojecten
Spoorwegmusea

ziekenhuis. Drie personen zijn ter plaatse behandeld. De overige gewonden hadden snijwonden en één andere passagier had botbreuken.

Het kantoor waar de bus tegenaan reed, is uit voorzorg door het eigen personeel ontruimd. Rond 15.00 uur konden de medewerkers weer terug. Ook de wegen die rondom het Zuidplein waren afgesloten, zijn weer vrijgegeven. Medewerkers van de technische ongevallen dienst van de Politie doen toedracht na het ongeval. Rekening wordt gehouden met het feit dat de buschauffeuse onwel is geraakt. Voor betrokkenen bij het ongeval is slachtofferhulp aangeboden.

Fotoreportage: FlashPhoto.nl

Goederentreinen.nl
175 jaar Spoorwegen
Foto's
Busfoto's
Metrofoto's
Tramfoto's
Treinenfoto's
Contact  
Mail ons