Goederentreinen.nl
Goederentrein ontspoord na botsing met vrachtwagen
Index
23-10-2015 / 10.30 uur
AXEL - Op de Industrieweg bij Axel is donderdagmiddag een goederentrein in botsing gekomen met een vrachtwagen. Na de botsing is de vrachtwagen op z'n kant terecht gekomen en is de goederentrein flink ontspoord. Bij het ongeluk is de vrachtwagen chauffeur gewond geraakt. De twee machinisten xijn met de schrik vrijgekomen. De schade loopt in de tonnen. Omroep Zeeland meldt dat DB Schenker woordvoerder dhr. Rebbers aangeeft dat de oorzaak van de aanrijding nog nader onderzocht moet worden. "Ons personeel verantwoordelijk gehandeld." Daarnaast werd volgens Rebbers de trein aangereden door de vrachtwagen en niet andersom. 
Actuele Fotoreportages
Videoreportages
Goederen vervoerders
Goederen locomotieven
BetuweRoute
Railbouw / -onderhoud bedrijv.
Ongevallen met goederen
Andere websites van ons
OVnieuws.info
Contact

"De machinist heeft gezien dat de overweginstallatie goed werkte, dat de rode lichten van de spoorwegovergang hebben geknipperd. Dat zou betekenen dat de vrachtwagenchauffeur door rood is gereden. Hoe dat heeft kunnen gebeuren moet nog worden onderzocht, want dat doe je niet expres.", aldus dhr. Rebbers

De zwarte doos van de ontspoorde trein is donderdagavond uitgelezen door experts van het DB Schenker. Daaruit blijkt volgens Rebbers dat de machinist gelijkmatig heeft gereden en rond de 26 kilometer per uur reed, dat is ruim onder de maximumsnelheid.

Wegtakelen
Vrijdagochtend wordt begonnen met het wegtakelen van de 82 ton zware locomotief (met nummer DBS 6502). Het duurt nog zeker tot maandag voor er weer treinen rijden over het spoor bij Axel. Het hele weekend wordt er gewerkt om het spoor en de overgang te repareren. Ook de weg blijft voorlopig afgesloten. Volgens de politie wordt de weg vermoedelijk zondag vrijgegeven voor het verkeer.

Fotoreportage: Pim van den Berge van Omroep Zeeland (eerste 7 foto's) en Rene Vegter / ProRail (van de bergingswerkzaamheden)

Mail ons