Openbaar Vervoer Nieuws / OVnieuws.info
OVnieuws.info Index
Drie trambotsingen op één dag in Amsterdam
Actueel OVnieuws
OV bedrijven

03-11-2015 / 10.10 uur
AMSTERDAM - Maandag 2 november was een slechte dag voor het Gemeente Vervoers Bedrijf van Amsterdam. Er vonden namelijk drie afzonderlijke ongevallen plaats.

Het eerste ongeval vond 's ochtends om 11.30 uur plaats op de kruising het Stadionplein en de Amstelveenseweg. De Amsterdamse zender AT5 meldt dat het ongeluk kon gebeuren doordat een wissel verkeerd stond, waarna de tram die rechtdoor moest rijden ineens afsloeg. Een getuige meldt dat de passagiers allemaal zijn uitgestapt. Er zijn geen gewonden gevallen. De betrokken tramstellen waren de 821 en 830.

Railbouw / onderhoud
Specials over het OV
Ongevallen in het OV
OV werkplaatsen
Back to the 90's
Reclame treinen / loc's
Videoreportages
Spoorbouwprojecten
Spoorwegmusea

Tweede ongeval
Niet veel later vond er een aanrijding plaats tussen een tram en een auto in de Roelof Hartstraat. De tram raakte de auto in de flank die hierdoor flink beschadigd raakte. De tram (lijn 3 / wagenstelnr 2123) raakte licht beschadigd. Bij het ongeval vielen geen gewonden.

Derde ongeval
Aan het einde van de middag was het weer raak. Ditmaal gebeurde het ongeluk in de smalle Leidsestraat ter hoogte van de Herengracht. Twee trams hadden elkaar geschampt. Eén van beide voertuigen is daardoor uit de rails geraakt. Het raam aan de kant van de bestuurder van één van de trams is kapot.  De bestuurder van die tram liep een snee in zijn duim op, verder raakte er niemand gewond. De betrokken tramstellen waren de 2010 en de 2021.

Foto's van de eerste twee ongevallen zijn gemaakt door AT5.

Goederentreinen.nl
175 jaar Spoorwegen
Foto's
Busfoto's
Metrofoto's
Tramfoto's
Treinenfoto's
Contact
Mail ons