Goederentreinen.nl
Goederentreinen in Coevorden krijgen wachtspoor
Index

02-06-2016 / 09.00 uur
COEVOERDEN - ProRail werkt vanaf vandaag t/m zondag 5 juni aan de aanleg van een wachtspoor voor goederentreinen in Coevorden.

Op de spoordijk tussen het Afwateringskanaal en het Coevorden-Vechtkanaal, net ten zuiden van Coevorden, legde ProRail eerder al een extra spoor aan. Dit nieuwe spoor is op 5 mei met de reizigerstreinen van Arriva tussen Zwolle en Emmen in gebruik genomen. Het ‘oude’ spoor wordt dit weekend omgebouwd tot een zogenaamd wachtspoor voor goederentreinen. Dit wachtspoor sluit straks aan op de nieuwe spoorbrug over het Coevorden-Vechtkanaal dat in opdracht van de

Actuele Fotoreportages
Videoreportages
Goederen vervoerders
Goederen locomotieven
BetuweRoute
Railbouw / -onderhoud bedrijv.
Ongevallen met goederen
Andere websites van ons
OVnieuws.info
Contact

provincie Drenthe gebouwd wordt. De Bentheimer Eissenbahn zorgt voor de aanleg van het spoortraject op het terrein van het Europark áchter de brug. Het totale project is in het voorjaar van 2017 gereed.

Vervangend vervoer
In verband met de aanleg van het wachtspoor voor goederentreinen én werkzaamheden voor het project Almelo-Hardenberg rijden er bussen in plaats van treinen tussen Marienberg en Coevorden van donderdag 2 t/m zondag 5 juni bussen in plaats van treinen tussen Ommen en Emmen.

Mail ons