Goederentreinen.nl
APMT2 terminal nu ook verbonden met Neuss
Index

23-08-2016 / 20.00 uur
ROTTERDAM - Sinds kort is de APMT2 terminal in de Rotterdamse haven ook per spoor met Neuss (nabij Düsseldorf) verbonden. Op zondag 14 augustus stopte de ‘Neuss-Multimodal-Express’ goederentrein van Contargo voor het eerst bij deze terminal op de Maasvlakte 2.

Twee treinen per week
De Neuss-Multimodal-Express is sinds begin dit jaar operationeel en doet ook de APMT 1, ECT Delta en Euromax terminals aan. In Neuss (nabij Düsseldorf) is de Contargo-terminal in de Floßhafenstraße

Actuele Fotoreportages
Videoreportages
Goederen vervoerders
Goederen locomotieven
BetuweRoute
Railbouw / -onderhoud bedrijv.
Ongevallen met goederen
Andere websites van ons
OVnieuws.info
Contact

de bestemming. Twee keer per week vertrekt er zowel een trein uit Rotterdam, als uit Neuss.

Snellere transittijd naar Azië
“Met deze directe railshuttle op APMT2 sluiten we naadloos aan op de nieuwe Azië-Europa dienstregeling van het 2M netwerk (samenwerking rederijen Maersk en MSC, red.)”, aldus Sijbrand Pot, sales director van Contargo. “Voor bijvoorbeeld verladers uit Noordrijn-Westfalen betekent dit een snellere transittijd naar onder andere Azië.”

Sterkere positie Rotterdam
Het 2M netwerk (Maersk en MSC) wijzigde per 1 mei het Azië-Europa vaarschema, waarbij Rotterdam een sterkere positie met betrekking tot de ‘first port of call’ en ‘last port of call’ heeft gekregen. Dit betekent dat de Rotterdamse haven de eerste (first), dan wel laatste (last) aanloophaven in Europa is, na- of voordat containerschepen naar Azië varen. Dit levert aanzienlijke tijdwinst op bij de import of export van goederen.

Mail ons