Goederentreinen.nl
Rotterdam-Bayern Express naar zes keer per week
Index

24-01-2017 / 13.00 uur
ROTTERDAM - Vanaf 7 februari 2017 gaat de frequentie van de Rotterdam-Bayern Express omhoog van vijf naar zes vertrekken per week. De uitbreiding van de spoorshuttle geldt voor beide richtingen: van Zuid-Duitsland naar de Rotterdamse haven en vice versa; zo maken operators European Gateway Services (EGS) en TX Logistik AG (TXL) bekend.

“Met deze zesde trein vergroten we onze capaciteit met ruim 15 procent en dat is gezien de groeiende vraag een absolute noodzaak”, aldus Wolfgang Debusmann, director van TXL divisie Maritiem.

Actuele Fotoreportages
Videoreportages
Goederen vervoerders
Goederen locomotieven
BetuweRoute
Railbouw / -onderhoud bedrijv.
Ongevallen met goederen
Andere websites van ons
OVnieuws.info
Contact

“Met een dagelijkse verbinding bieden wij een flexibel systeem aan onze klanten”. Mark van Andel, directeur EGS: “De Rotterdam-Bayern Express is een volwaardig alternatief voor de traditionele route van en naar Beieren via de Noord-Duitse havens”.

De Rotterdam-Bayern Express bedient in Rotterdam alle belangrijke containerterminals, zowel op de Maasvlakte als in het Maas/Waalhaven gebied. In Zuid-Duitsland worden in Neurenberg de Tricon Container Terminal en in München de inlandterminal München Riem aangelopen. Vanaf beide locaties bieden European Gateway Services en TX Logistik ook voor- en natransport. Lading die op dag 1 per trein uit Rotterdam vertrekt, is op dag 2 aanwezig op de Zuid-Duitse terminals en staat op dag 3 overal in Zuid-Duitsland en het noordwesten van Oostenrijk bij de klant voor de deur. In omgekeerde richting geldt een zelfde doorlooptijd voor de aansluiting op de containerrederijen.

Groot voordeel van de route via Rotterdam is de tijdwinst. Veel rederijen gebruiken Rotterdam als hun eerste en/of laatste aanloophaven in Europa. Naar en van Zuid-Duitsland creëert dit gunstige transittijden. Terwijl het deepsea-schip na Rotterdam naar de Noord-Duitse havens vaart, is de container al op de Rotterdam-Bayern Express onderweg naar Zuid-Duitsland. Dit kan zo twee dagen tijd schelen. In de omgekeerde richting kan uitgaande lading vanuit Zuid-Duitsland juist later met de trein mee, om in Rotterdam toch de connectie met het deepsea-schip te maken. Een aanvullend voordeel van de route via Rotterdam zijn de Nederlandse fiscale voordelen.

Mail ons