Openbaar Vervoer Nieuws / OVnieuws.info
OVnieuws.info Index
Herstelwerk Deurne vandaag al klaar
Actueel OVnieuws
OV bedrijven

26-04-2017 / 12.50 uur
DEURNE - Sinds maandagmiddag 24 april is er keihard gewerkt om treinen bij Deurne zo snel als mogelijk weer te laten rijden, nadat daar een goederentrein op een graafmachine botste. De spoorbeheerder is trots op alle bikkels die dag en nacht gewerkt hebben en er zo voor hebben gezorgd dat het spoor bij Deurne vanmiddag al in gebruik kan worden genomen. Vanaf 16.00 uur kunnen de eerste goederentreinen weer over het spoor en vanaf 19.30 uur rijdt de eerste reizigerstrein.

Herstel binnen 48 uur
Maandag is eerst de goederentrein om 18.00 uur weggesleept.

Railbouw / onderhoud
Specials over het OV
Ongevallen in het OV
OV werkplaatsen
Back to the 90's
Reclame treinen / loc's
Videoreportages
Spoorbouwprojecten
Spoorwegmusea

Dit was best een klus, omdat stukken bovenleiding op de trein waren gevallen. Die moesten eerst op een veilige manier worden verwijderd voordat de trein kon worden weggesleept. Voor het verwijderen van de bovenleiding heeft ProRail speciale apparatuur laten aanrukken, zoals een montagewagen. Na het wegslepen van de trein ging het herstelwerk van start. En dat is binnen 48 uur geklaard.

Dag en nacht werken aan herstel
Sinds maandagavond is er dag en nacht gewerkt aan het herstel van het spoor bij Deurne. ProRail heeft een kilometer bovenleiding compleet vervangen, inclusief hang- en rijdraden. Ook heeft de spoorbeheerder drie bovenleidingsportalen volledig vervangen. De andere beschadigde portalen zijn gerepareerd. Verder hebben ze delen van de apparatuur van de overweginstallatie (AHOB) vernieuwd, evenals als de bevloering van de overweg. Tientallen dwarsliggers zijn vervangen en de grond naast het spoor is gesaneerd vanwege diessellekkage van de graafmachine. Daarnaast heeft ProRail veiligheidstesten uitgevoerd om te checken of alles naar behoren functioneert voor het laten rijden van treinen.

Dank
ProRail bedankt alle spoorwerkers van Asset Rail, Dura Vermeer en Arcadis die dag en nacht hebben gewerkt om het spoor te herstellen. Door hun inzet is het spoor eerder gereed dan gedacht en kunnen reizigers en vervoerders weer van het spoor gebruikmaken. Foto: ProRail

Goederentreinen.nl
175 jaar Spoorwegen
Foto's
Busfoto's
Metrofoto's
Tramfoto's
Treinenfoto's
Contact
Mail ons
.
.
.
.