Openbaar Vervoer Nieuws / OVnieuws.info
OVnieuws.info Index
ENGIE levert 'motor' voor werkplaats remise Nieuwegein
Actueel OVnieuws
OV bedrijven

01-06-2017 / 11.00 uur
NIEUWEGEIN - De provincie Utrecht heeft voor de bouw van de nieuwe tramremise in Nieuwegein een contract afgesloten met ENGIE. Deze Nederlandse energieleverancier draagt vanaf begin 2018 zorg voor een veilige energievoorziening en een toegespitst automatiseringssysteem voor de Utrechtse trams.

De overeenkomst werd op 29 mei getekend door Hans Boot, COO van ENGIE Nederland NV en Jeroen Brinkman, projectmanager bouw Nieuwe Tramremise. Zoals de ‘motor’ van een tram niet draait zonder tractie, zo kan ook de nieuwe werkplaats voor het

Railbouw / onderhoud
Specials over het OV
Ongevallen in het OV
OV werkplaatsen
Back to the 90's
Reclame treinen / loc's
Videoreportages
Spoorbouwprojecten
Spoorwegmusea

onderhoud van de Utrechtse trams niet zonder tractiesysteem.

Uitbreiding capaciteit
Vooruitlopend op de nieuwbouw van de werkplaats is het remiseterrein sinds 2015 voor een toereikende energievoorziening aangesloten op een modern onderstation. Maar daarmee is nog niet geregeld dat alle trams in de nieuwe werkplaats voorzien zijn van tractie-energie. Met de vernieuwing en de uitbreiding van de Utrechtse tramvloot zal de behoefte aan werksporen op de remise in Nieuwegein ruimschoots verdubbelen. Waar nu nog genoeg capaciteit is met drie werksporen, biedt de nieuwe werkplaats vanaf 2018 ruimte aan zeven werksporen en een wasstraat. Al deze werksporen, inclusief een gedeelte van de wasstraat, moeten op een veilige en verantwoorde manier via de bovenleiding worden voorzien van energie en veilig kunnen worden bediend.

Goederentreinen.nl
175 jaar Spoorwegen
Foto's
Busfoto's
Metrofoto's
Tramfoto's
Treinenfoto's
Contact
Mail ons  
 
Hans Boot (ENGIE) en Jeroen Brinkman (provincie Utrecht) tekenen het contract voor de remise in Nieuwegein.
Foto: © Provincie Utrecht.