Openbaar Vervoer Nieuws / OVnieuws.info
OVnieuws.info Index
Aanleg beveiligingssysteem ATB Vv Brabantroute bijna gereed
Actueel OVnieuws
OV bedrijven

03-07-2017 / 09.00 uur
GILZE RIJEN - De veiligheid op de Brabantroute wordt deze zomer verder verbeterd. ProRail en aannemer Strukton leggen de laatste hand aan de aanleg van het beveiligingssysteem ATB Vv bij 95 extra seinen. Dit tot grote tevredenheid van de wethouders van Tilburg en Gilze en Rijen die zaterdag een kijkje kwamen nemen bij de aanleg.

ATB Vv is een beveiligingssysteem dat treinen tot stilstand brengt bij het naderen van een rood sein op lage snelheid. In Nederland zijn circa 2500 seinen uitgerust met dit systeem en daar komen dit jaar nog eens 400 extra seinen bij.

Railbouw / onderhoud
Specials over het OV
Ongevallen in het OV
OV werkplaatsen
Back to the 90's
Reclame treinen / loc's
Videoreportages
Spoorbouwprojecten
Spoorwegmusea

Op de Brabantroute die loopt van Rotterdam, Breda, Tilburg, Eindhoven naar Venlo gaat het om 95 seinen. De aanleg heeft hier prioriteit gekregen omdat er de komende jaren periodiek extra goederentreinen rijden vanwege de aanleg van een derde spoor in Duitsland wat aansluit op de BetuweRoute. 

Belangrijke verbetering van de veiligheid
ATB is een beveiligingssysteem dat treinen automatisch tot stilstand brengt als deze een rood sein naderen met een snelheid hoger dan 40 km per uur. De verbeterde versie ATB brengt treinen ook tot stilstand als ze een rood sein naderen bij een snelheid lager dan 40 km per uur. ATB Vv is daarmee een goede aanvulling op het ATB-beveiligingssysteem. Vanwege de toenemende drukte op het spoor heeft het Ministerie van Infrastructuur en Milieu de afgelopen jaren geld vrijgemaakt om meer seinen van dit systeem te voorzien. Op de langere termijn zal het huidige ATB systeem op een deel van het spoorwegnet vervangen gaan worden door het Europese beveiligingssyteem ERTMS.

Goederentreinen.nl
175 jaar Spoorwegen
Foto's
Busfoto's
Metrofoto's
Tramfoto's
Treinenfoto's
Contact
Mail ons  
 
De wethouders van Gilze en Rijen en Tilburg krijgen uitleg over de aanleg van ATBVv. © ProRail