Socialmedia-kanalen :
OVnieuws.info Index
GVB zoekt schippers middels grote reclame op pont
Actueel OVnieuws
OV bedrijven

19-02-2019 / 17.00 uur
AMSTERDAM - Levensgroot staan ze afgebeeld op de bestickerde pont: schippers Nicole Hasselman en Robert Holkamp. De reden: ze zoeken nieuwe collega-schippers en hopen die op deze manier te vinden. Het idee voor de wervingsactie is door Robert zelf bedacht. “Het idee is ontstaan toen ik zelf 4,5 jaar geleden vanuit de binnenvaart bij GVB wilde solliciteren. Ik kreeg een vaste relatie en wilde niet meer lang van huis zijn. Tijdens mijn zoektocht kon ik niet heel makkelijk achterhalen waar ik kon solliciteren en kwam ik er na lang zoeken achter dat de werving via ODV Maritiem loopt.”
.

Railbouw / onderhoud
Specials over het OV
Ongevallen in het OV
OV werkplaatsen
Back to the 90's
Reclame treinen / loc's
Videoreportages
Spoorbouwprojecten
Spoorwegmusea

Landelijk tekort aan schippers
Projectleider Berend Venema van ODV Maritiem, die al meer dan 25 jaar de werving van schippers voor GVB verzorgt, legt uit dat dit destijds inderdaad minder moeilijker was. “Het ging toen meer via advertenties in kranten en via mond-op-mondreclame, want de Binnenvaart is een kleine wereld. Tegenwoordig is het allemaal goed online te vinden, maar hebben we net als zoveel sectoren te maken met een groot tekort aan gekwalificeerd personeel. Dat maakt de instroom van nieuwe schippers momenteel erg lastig.”

Het IJ is dé plek
Waarom dan niet werven op de plek waar al het vaarverkeer zich bevindt, dacht Robert. “Het IJ is een van de drukste vaarroutes van Europa. Het is dé plek om te laten weten dat je op zoek bent naar nieuwe collega’s. Met onze veren zijn we zo zichtbaar op het IJ. En toen we bezig waren met deze campagne voor te bereiden vroegen ze of ik niet ook ‘model’ wilde staan op de pont. Daar hoefde ik niet lang over na te denken. Ik vind mijn werk prachtig, dus uiteraard wil ik dit ook doen.”

Werk van schipper is uitdagend
Nicole Hasselman, die ruim acht maanden bij GVB werkt, hoefde er ook niet lang over na te denken: “Het is natuurlijk geen formaat pasfoto. Je staat toch levensgroot op een pont die dagelijks door héél véél mensen wordt gezien. Op het IJ vaart alles. Rondvaartboten, binnenvaartschepen, grote cruiseschepen. Dagelijks vertrouwen duizenden reizigers erop dat jij hen veilig naar de overkant brengt. Dat is een heel uitdagende en verantwoordelijke baan. Daarbij zijn de collega’s fantastisch en de schepen modern en je bent elke avond thuis.”

GVB zoekt ook pontwachters
Wie bij GVB wil solliciteren op de functie van schipper moet in het bezit zijn van minimaal het Groot Vaarbewijs , een radardiploma en Marifooncertificaat. Berend van ODV Maritiem: “Naast schippers zoekt GVB ook pontwachters. Zij kunnen opgeleid worden tot volwaardig schipper op het Noordzeekanaal. Dit begeleiden wij ook.”

Mooiste van terras van Amsterdam
Robert: “Soms vragen mensen mij of het niet saai is om bij GVB Veren te werken, omdat men denkt dat je altijd hetzelfde stukje vaart. Maar het werk is heel afwisselend. Je vaart elke keer een andere route, een ander schip, verschillende diensten, met moderne schepen en telkens met andere collega’s. En op een mooie, zomerse dag heb je met het IJ het mooiste terras van Amsterdam. Wat wil je nog meer!”

Foto's: GVB

Goederentreinen.nl
175 jaar Spoorwegen
Foto's
Busfoto's
Metrofoto's
Tramfoto's
Treinenfoto's
Contact
Mail ons
.
.
.
.
.