Goederentreinen.nl
Machinistenapp Routelint maakt goederenrit soepeler
Index

18-06-2019 / 11.00 uur
UTRECHT - DB Cargo is de eerste goederenvervoerder die na een succesvolle proefperiode start met het gebruik van Routelint. Routelint is een app die machinisten helpt om ‘slimmer’ te rijden. Dit komt de treinrit ten goede op het gebied van veiligheid, duurzaamheid en punctualiteit. De app draait op een tablet en is al eerder in het reizigersvervoer toegepast.

Beter anticiperen op situaties op het spoor
De informatie in Routelint komt rechtstreeks uit de systemen van ProRail en is daarom altijd up-to-date. De app biedt machinisten actuele informatie over spoor, wissels en seinen.

Actuele Fotoreportages
Videoreportages
Goederen vervoerders
Goederen locomotieven
BetuweRoute
Railbouw / -onderhoud bedrijv.
Ongevallen met goederen
Andere websites van ons
OVnieuws.info
Contact

Hierdoor kunnen zij sneller en beter anticiperen op wat er verderop op het spoor gebeurt.

Met RouteLint kan een machinist realtime tien stappen vooruit kijken hoe de bezetting van het spoor is, welke treinen in- en uitvoegen of kruisen en welke treinen vertraging hebben. Op basis van die informatie kan de machinist zijn rijgedrag aanpassen. Op het drukke Nederlandse spoorwegnet betekent dit minder vaak onnodig stoppen en optrekken. En dat leidt tot een lager energieverbruik en een betere doorstroming. Ook draagt Routelint direct bij aan de veiligheid op het spoor omdat de kans kleiner is dat een machinist een rood licht nadert.

Mail ons