Socialmedia-kanalen :
OVnieuws.info Index
Station Zwolle Stadshagen vanaf 15 december geopend
Actueel OVnieuws
OV bedrijven

07-10-2019 / 10.00 uur
ZWOLLE - Provincie Overijssel heeft besloten station Zwolle Stadshagen per 15 december te openen. ‘Spoorbeheerder ProRail is blij dat het nu echt zover is. Samen met vervoerder Keolis en de provincie werken ze hier hard aan. Vanaf de nieuwe dienstregeling kunnen reizigers met de trein van en naar Stadshagen komen,' zegt regiodirecteur Dorothé Wennekendonk.

Nieuw station
De Kamperlijn tussen Kampen en Zwolle is in 2017 volledig vernieuwd.

Railbouw / onderhoud
Specials over het OV
Ongevallen in het OV
OV werkplaatsen
Back to the 90's
Reclame treinen / loc's
Videoreportages
Spoorbouwprojecten
Spoorwegmusea

Ook bouwde ProRail een onderdoorgang en een nieuw station, Zwolle Stadshagen.Voor oplevering bleek de ondergrond echter niet stabiel genoeg voor de beoogde snelheidsverhoging. Het nieuwe tussenstation kon daardoor niet direct geopend worden en in de dienstregeling ingepast worden. Maar door maatregelen is dat nu toch gelukt.

Meer reizigers
De lijn van Kampen naar Zwolle kent een lange geschiedenis en vervult een belangrijke verbinding voor duizenden reizigers per dag. Een groot deel daarvan reist na Zwolle verder en hebben belang bij snelle aansluitingen. Die blijven in de nieuwe situatie grotendeels behouden. Het is de verwachting dat het reizigersaantal verder zal toenemen nu dit nieuwe tussenstation in gebruik wordt genomen.  

Lees en bekijk ook:
In beeld: Start nieuwe Blauwnettreinen Zwolle – Enschede en Zwolle – Kampen

In beeld: De laatste dag(en) van de DM90

Goederentreinen.nl
175 jaar Spoorwegen
Foto's
Busfoto's
Metrofoto's
Tramfoto's
Treinenfoto's
Contact
Mail ons