Socialmedia-kanalen :
OVnieuws.info Index
VolkerRail koopt drie 1700 locomotieven van NS
Actueel OVnieuws
OV bedrijven

05-11-2020 / 20.30 uur
VIANEN - Op dinsdag 27 oktober heeft VolkerRail bij NS drie elektrische locomotieven van de 1700 Serie gekocht. Het betreffen de locomotieven 1778, 1743 en 1732. Alle drie de locomotieven hebben zich jarenlang bewezen in het reizigersvervoer. Door de instroom van nieuw materieel bij NS zijn deze locomotieven recent ter zijde gesteld maar zeker nog niet afgeschreven.

VolkerRail ziet met de electrische-tractie een mooie aanvulling in het kader van CO2 en NOx besparing. Tevens kan een hogere rijsnelheid behaald worden wat beter aansluit in de huidige krappe dienstregelingen.

Railbouw / onderhoud
Specials over het OV
Ongevallen in het OV
OV werkplaatsen
Back to the 90's
Reclame treinen / loc's
Videoreportages
Spoorbouwprojecten
Spoorwegmusea

In buitendienststellingen waarbij de bovenleiding spanningsloos is geschakeld kan de huidige BR203 (diesel) de tractie verzorgen. Door deze te combineren met de e-loc kan buiten de buitendienststelling toch elektrisch gereden worden waardoor VolkerRail een soort hybride variant heeft samengesteld.

De komende periode wordt door de werkplaats gebruikt om in ieder geval weer 2 elektrische locomotieven inzet gereed te maken. Intussen wordt vanuit logistiek een nieuwe opleiding opgezet en verzorgd rond e-tractie voor de betreffende machinisten.

Goederentreinen.nl
175 jaar Spoorwegen
Foto's
Busfoto's
Metrofoto's
Tramfoto's  
Treinenfoto's Foto's © VolkerRail
Contact  
Mail ons