Socialmedia-kanalen :
OVnieuws.info Index
Tram ontspoord na botsing met auto in Nieuwegein
Actueel OVnieuws
OV bedrijven

17-04-2021 / 13.00 uur
NIEUWEGEIN - Zaterdagochtend om 08.15 uur zijn een tram en auto met elkaar in botsing gekomen. De tram is hierna deels ontspoord. Het ongeval vond plaats op de Koekoekslaan in Nieuwegein. De brandweer moest ter plaatse komen om de bestuurder van de auto uit zijn benarde positie te bevrijden. Ook het traumateam kwam met een helikopter ter plaatse om het slachtoffer te helpen. Het slachtoffer is na zijn bevrijding naar het ziekenhuis overgebracht.

De trambestuurder en een aantal passagiers kwam met de schrik vrij.
.

Railbouw / onderhoud
Specials over het OV
Ongevallen in het OV
OV werkplaatsen
Back to the 90's
Reclame treinen / loc's
Videoreportages
Spoorbouwprojecten
Spoorwegmusea

De schade aan zowel de tram (stelnummer 6051) als de spoorbaan is groot. De provincie Utrecht, eigenaar van de trams en de tramlijn, verwacht dat het tramverkeer tussen Nieuwegein Stadscentrum en IJsselstein Zuid vandaag en morgen nog plat ligt.

Tweede keer in korte tijd tram ontspoord na botsing
Het is al de tweede keer dat een tram in Utrecht is ontspoord na een aanrijding. Op dinsdagmorgen 16 maart botste een bestelauto tegen een tram bij de oversteek op de Laan van Maarschalkerweerd in Utrecht. Bij de botsing is één tramstel volledig ontspoord en een tweede tramstel deels ontspoord. Op het moment van de aanrijding zaten er 5 passagiers in de tram. Niemand raakte gewond. Uit onderzoek bleek dat de bestuurder van de bestelauto door rood gereden had.

Goederentreinen.nl
175 jaar Spoorwegen
Foto's
Busfoto's
Metrofoto's
Tramfoto's
Treinenfoto's
Contact  
Mail ons Fotoreportage: © RegioNieuwsUtrecht.nl