Socialmedia-kanalen :
Goederentreinen.nl
De directie van DB Cargo zet het sluitsein op groen
Index
26-04-2021 / 11.40 uur
UTRECHT - Klanten van DB Cargo kunnen nu al 100 procent groene stroom gebruiken in hun goederenvervoer. Duurzame spoorlogistiek voegt waarde toe aan groene producten.

Het bestuur van de grootste Europese spoorgoederenoperator zet de seinen consequent groen. "We willen CO 2 -vrije spoorlogistiek aanbieden voor al onze klanten", verklaarde de raad van bestuur van DB Cargo AG tijdens de bestuursvergadering in Mainz. “Een enkele goederentrein vervangt gemiddeld 52 vrachtwagens. Het spoor bespaart ons wereldklimaat

Actuele Fotoreportages
Videoreportages
Goederen vervoerders
Goederen locomotieven
BetuweRoute
Railbouw / -onderhoud bedrijv.
Ongevallen met goederen
Andere websites van ons
OVnieuws.info
Contact

al 80 tot 100 procent CO 2 in vergelijking met wegtransport ”, legde de voorzitter van de directieleden van DB Cargo, dr. Sigrid Nikutta op "Dag van de Aarde", die plaatsvond op donderdag 22 april.

DB Cargo promoot de nieuwe klimaatdoelstellingen met een symbolische containercampagne in grote Duitse steden en op snelwegen. "Geef het maar door: we kunnen elke klant nu al een volledig CO 2 -vrije supply chain voor alle goederen bieden", belooft DB Cargo. Voor deze campagne is Vectron 193 560 groen bestickerd met de tekst: 'Güter gehören auf die Schiene' (vertaald: Goederen horen op de rails) en de website wirsindgüter.de er onder.

"We kunnen dit doen omdat we vertrouwen op het grootste milieunetwerk in het Europese landtransport: het spoornetwerk", zei Dr. Nikutta. "Het is nu zaak om bewustwording te creëren voor groene toeleveringsketens, niet alleen op managementniveau van onze vrachtklanten, maar ook bij de consumenten."

Elektrische locomotieven leveren al 95 procent van de tractie-output van DB Cargo. 100 procent van de energie die hiervoor nodig is, kan desgewenst ook als groene stroom worden ingeleverd. Daarnaast kan DB Cargo ook voor goederen “op de laatste mijl naar de klant” klimaatneutrale transporten aanbieden - en deze specifiek compenseren met klimaatcertificaten.  De grootste Europese spoorwegmaatschappij wil in 2050 klimaatneutraal opereren. “Afscheid nemen van diesel is voor ons niet moeilijk: we hebben de doorslaggevende stappen in de Raad van Bestuur genomen zodat we op middellange termijn ons hele locomotievenpark kunnen omzetten naar elektrische en alternatieve aandrijfconcepten. Daarnaast helpt digitalisering ons om nog effectiever te worden en dus klimaatvriendelijker voor onze klanten, zegt Dr. Nikutta in een verklaring op Earth Day. “De coronacrisis heeft de opwarming van de aarde ook niet gestopt, integendeel. 2020 is volgens de VN-weerorganisatie (WMO) het op een na warmste jaar sinds het begin van de telling. “De concentratie van klimaatschadelijke broeikasgassen zoals CO2 in de atmosfeer heeft ook een nieuw record bereikt, aldus het WMO-jaarrapport van maandag 19 april 2021. 

Earth Day wordt elk jaar op 22 april in meer dan 175 landen gevierd. Het is bedoeld om het bewustzijn van milieukwesties te vergroten en roept op tot veranderingen.

Mail ons
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Op 21 april 2021 reed Vectron 193 560 voor het eerst in haar groene uitfit door Nederland. Wij legde de loc (met de 189 075 in opzending) vast met een fraaie Unit-Cargotrein op de BetuweRoute te Groessen (gemeente Duiven).
 
Bewegende beelden van de groene 193 560 met reclame.