Socialmedia-kanalen
Goederentreinen.nl
Socialmedia-kanalen
OVnieuws.info
Goederentreinen.nl
Tijdelijk treinen over de Botlekbrug
Index

31-08-2021 / 20.30 uur
ROTTERDAM - Vanaf 30 augustus 2021 rijden er tijdelijk goederentreinen over de Botlekbrug. Voor de definitieve indienststelling van het spoor moeten nog optimalisaties worden uitgevoerd. Hiervoor is nog een aantal forse stremmingen voor het spoorverkeer en de scheepvaart nodig. ProRail werkt momenteel nog hard aan een planning. Naar verwachting zullen alle werkzaamheden aan het spoor begin volgend jaar helemaal gereed zijn.

Roestrijden en optimalisaties
De treinen gaan onder meer over de brug heen

Actuele Fotoreportages
Videoreportages
Goederen vervoerders
Goederen locomotieven
BetuweRoute
Railbouw / -onderhoud bedrijv.
Ongevallen met goederen
Andere websites van ons
OVnieuws.info
Contact

om 'roest te rijden'. Dagelijks rijdt er een trein over het spoor om ervoor te zorgen dat er geen roest ontstaat en een betrouwbare dienstregeling mogelijk is. De optimalisaties houden in dat er kabels getrokken gaan worden om de tijdelijke verlichting te vervangen voor de definitieve. Daarnaast worden de houten planken die nu als bordes dienen vervangen door stalen roosters en worden er railframes vervangen.

Testen
De afgelopen maanden heeft ProRail het nieuwe spoor op de Botlekbrug getest door er met verschillende treinen overheen te rijden. Ook hebben ze meerdere situaties nagebootst om te kijken of de verschillende systemen en organisaties goed met elkaar samen werken.

Omdat er nog het nodige moet gebeuren aan de brug zal deze de komende tijd nog een aantal keren buiten gebruik worden gesteld voor het treinverkeer en de scheepvaart.

Mail ons