Socialmedia-kanalen
OVnieuws.info
Socialmedia-kanalen
Goederentreinen.nl
OVnieuws.info Index
Nachttrein Amsterdam-Zurich van start gegaan
Actueel OVnieuws
OV bedrijven

12-12-2021 / 17.00 uur
AMSTERDAM - Vanochtend om 09.59 uur arriveerde de eerste nachttrein uit Zürich op Amsterdam Centraal. Vanavond vertrekt dezelfde trein om 20.28 uur voor het eerst vanuit Amsterdam via Basel naar Zürich. Hiermee is de nachttreinverbinding tussen Nederland en Zwitserland vanaf vandaag officieel gestart.

Wakker worden in Zürich
De Nightjet, zoals de nachttrein heet, rijdt dagelijks in 11,5 uur via Duitsland naar Zwitserland. Reizigers vanuit Nederland kunnen opstappen vanaf Amsterdam, Utrecht en Arnhem.

Railbouw / onderhoud
Specials over het OV
Ongevallen in het OV
OV werkplaatsen
Back to the 90's
Reclame treinen / loc's
Videoreportages
Spoorbouwprojecten
Spoorwegmusea

In omgekeerde richting arriveert elke ochtend een Nightjet op dezelfde stations in Nederland. De trein bestaat uit veertien rijtuigen: twee slaaprijtuigen met bedden, vier couchette-rijtuigen en acht zitrijtuigen. Elke slaapcoupe beschikt over een eigen wasgelegenheid (wastafel met koud en warm water). Zoals gebruikelijk bij de Nightjet is ontbijt inbegrepen bij de lig- en slaapplaatsen. Ook is er plek voor een aantal fietsen en is het mogelijk om met rolstoel te reizen. In totaal biedt de trein plek aan 876 treinreizigers.

OVnieuws.info legde al eerder de twee testritten van de Nightjet tussen Amsterdam - Zürich vast. (1e keer / 2e keer)

Goederentreinen.nl
175 jaar Spoorwegen
Foto's
Busfoto's
Metrofoto's
Tramfoto's  
Treinenfoto's  
Contact  
Mail ons