Socialmedia-kanalen
OVnieuws.info
Socialmedia-kanalen
Goederentreinen.nl
OVnieuws.info Index
Stichting MAT'64 houdt op te bestaan
Actueel OVnieuws
OV bedrijven

20-12-2021 / 20.15 uur
AMERSFOORT - De stichting MAT'64 houdt per 1 januari 2022 op te bestaan. Door corona heeft de stichting de laatste jaren erg weinig inkomsten kunnen genereren. Omdat het geld op raakte is ook al besloten om het treinstel (de 904) uit het onderhoud te laten halen. Doordat NS Techniek (voormalige NedTrain) zo vrij was om een ATB-meting te sponsoren is het wel gelukt het treinstel zo nu en dan te bewegen. Tevens heeft het treinstel in augustus dienst gedaan als remwagen voor het TEE-transport waarna het onderhoud vanaf begin september toch echt wel verlopen was. Het bleek in deze onzekere tijd erg moeilijk een donateursrit/liefhebbers ritten te organiseren,

Railbouw / onderhoud
Specials over het OV
Ongevallen in het OV
OV werkplaatsen
Back to the 90's
Reclame treinen / loc's
Videoreportages
Spoorbouwprojecten
Spoorwegmusea

dat had enerzijds te maken met de aanvraagtermijn van de dienstregeling en anderzijds de verminderde zitplaats capaciteit in het treinstel, waardoor het kostentechnisch niet te dekken was.

Treinstel naar 2454 CREW
De Stichting MAT'64 doet het treinstel over naar Stichting 2454 CREW. Dit is een logische stap omdat Stichting 2454 CREW al een lange tijd samen werkte met de Stichting MAT'64. Afgelopen tijd heeft 2454 CREW al onderhoud verricht en gaan er weer ritten volgen met puliek als corona dit toe laat.

Goederentreinen.nl
175 jaar Spoorwegen
Foto's
Busfoto's
Metrofoto's
Tramfoto's  
Treinenfoto's  
Contact  
Mail ons