Socialmedia-kanalen
OVnieuws.info
Socialmedia-kanalen
Goederentreinen.nl
OVnieuws.info Index
Dit weekend minder Intercity direct-treinen tussen Amsterdam en Rotterdam
Actueel OVnieuws
OV bedrijven

14-01-2022 / 20.00 uur
UTRECHT - Dit weekend rijdt de snelle Intercity over de hogesnelheidslijn (HSL) tussen Amsterdam en Rotterdam 3 in plaats van 5 keer per uur. Dit is nodig omdat meer en meer NS-medewerkers thuis zitten door ziekte of quarantaine. Reizigers kunnen gebruik maken van de overige Intercity direct-treinen, de IC Brussel of de reguliere Intercity via Haarlem. De impact voor reizigers blijft daarmee beperkt. We raden reizigers aan kort voor vertrek de reisplanner te raadplegen.

Op dit moment is het vaak erg rustig in de trein. Momenteel heeft NS ongeveer een derde van de reizigers

Railbouw / onderhoud
Specials over het OV
Ongevallen in het OV
OV werkplaatsen
Back to the 90's
Reclame treinen / loc's
Videoreportages
Spoorbouwprojecten
Spoorwegmusea

ten aanzien van voor corona. Gezien de lage reizigersaantallen, verwachten ze dat de uitval van deze enkele treinen weinig invloed heeft op de drukte in de trein.

Eerder al besloot NS rustige treinen te schrappen, waardoor het groeiende aantal ziektemeldingen kon worden  opgevangen. NS-medewerkers zoals conducteurs, machinisten en monteurs zijn essentieel voor het rijden van de dienstregeling. NS vindt het belangrijk dat zieke collega’s verantwoord kunnen herstellen.

Voor volgende week houden ze de situatie nauwlettend in de gaten. NS doet er alles aan om eventuele overlast te beperken.

Goederentreinen.nl
175 jaar Spoorwegen
Foto's
Busfoto's
Metrofoto's
Tramfoto's
Treinenfoto's  
Contact  
Mail ons