Socialmedia-kanalen
OVnieuws.info
Socialmedia-kanalen
Goederentreinen.nl
OVnieuws.info Index
Qbuzz haalt landelijk Trede 2 op Prestatieladder Socialer Ondernemen
Actueel OVnieuws
OV bedrijven

23-03-2022 / 15.00 uur
GRONINGEN - Qbuzz biedt mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt een passende baan. Esther van Lunteren, HR-directeur van Qbuzz: “Er zijn genoeg talentvolle mensen, die met wat extra begeleiding uitstekende OV-medewerkers kunnen worden. Het behalen van Trede 2 op de Prestatieladder Socialer Ondernemen is hiervan een mooie bevestiging.”

Het gaat bijvoorbeeld om statushouders die Qbuzz ondersteunt met extra tijd en aandacht voor het leren van de Nederlandse taal. Hierdoor krijgen ze het Nederlands, voor het dagelijks leven én voor het werk op de bus, beter onder de knie.

Railbouw / onderhoud
Specials over het OV
Ongevallen in het OV
OV werkplaatsen
Back to the 90's
Reclame treinen / loc's
Videoreportages
Spoorbouwprojecten
Spoorwegmusea
Ook besteedt Qbuzz met hun ‘Beroepsbegeleidende Leerweg Buschauffeur’ veel aandacht aan het opleiden van mensen die een langere of andere aanvliegroute nodig hebben vanwege het ontbreken van de juiste vooropleiding.

“We bieden deze collega’s kansen en begeleiding. Tegelijkertijd wordt een deel van onze vacatures ingevuld. Een mooi voorbeeld van een win-win situatie.” aldus Esther. Qbuzz vindt het belangrijk om aan te sluiten bij de diversiteit van de samenleving. De prestatieladder helpt hun daarbij. De komende jaren blijven ze daar zo goed mogelijk invulling aan geven.

Prestatieladder Socialer Ondernemen
PSO is een wetenschappelijk meetinstrument en keurmerk van TNO en maakt de bijdrage aan werkgelegenheid van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt objectief zichtbaar. De prestatieladder kent vier niveaus: de Aspirant-status, Trede 1, Trede 2 en Trede 3.
Goederentreinen.nl
175 jaar Spoorwegen
Foto's
Busfoto's
Metrofoto's
Tramfoto's
Treinenfoto's
Contact
Mail ons