Socialmedia-kanalen
Goederentreinen.nl
Socialmedia-kanalen
OVnieuws.info
Goederentreinen.nl
ProRail heeft werkzaamheden paasweekend in havengebied succesvol afgerond
Index

21-04-2021 / 20.30 uur
ROTTERDAM - In het paasweekend staken diverse partijen de handen uit de mouwen in het Rotterdamse havengebied. Tijdens dit zogenoemde blauwdrukweekend werkten zes verschillende aannemers op negen werklocaties. De buitendienststelling in het Rotterdamse havengebied duurde 52 uur. Zo werden er onder toezicht van coördinerend bouwmanager André Kop onder meer vijf wissels in recordtijd vernieuwd. Dit gebeurde in de hoofdbaan van de havenspoorlijn, in aansluiting op emplacement Waalhaven Zuid.

.

Actuele Fotoreportages
Videoreportages
Goederen vervoerders
Goederen locomotieven
BetuweRoute
Railbouw / -onderhoud bedrijv.
Ongevallen met goederen
Andere websites van ons
OVnieuws.info
Contact
Blusvoorzieningen
Ook het project Blusvoorzieningen mocht aan de bak tijdens Pasen. Binnen dit project wordt gewerkt aan de blusvoorzieningen op de emplacementen Waalhaven, Pernis, Botlek, Europoort en Maasvlakte, zodat er veilig gerangeerd kan worden met gevaarlijke stoffen.

Afgelopen weekend stonden er een aantal werkzaamheden op het programma. “Zo is er fysieke afscherming geplaatst”, vertelt bouwmanager Jan Leenheer. “Dat betekent dat we na de plaatsing daarvan veilig in de nabijheid van het spoor aan het werk kunnen.” Ook zijn er proefsleuven gegraven op emplacement Waalhaven. Jan: “Zo controleren wij of de kabels en leidingen die op onze tekeningen staan ook daadwerkelijk op die locatie in de grond liggen. We gingen dus letterlijk met de schop de grond in.”

Mantelbuizen
Daarnaast werden op emplacement Botlek spoorkruisingen aangebracht. Hierbij legde ProRail blusleidingen, inclusief mantelbuizen, haaks onder de sporen aan. Op dit emplacement moet een natte blusleiding worden aangelegd in de vorm van een ringleiding. Die blusleiding heeft aftakkingen naar een bluswaterhydrant, waar de brandweer hun apparatuur op kan aansluiten.

Foto's: ProRail

Mail ons