Socialmedia-kanalen
OVnieuws.info
Socialmedia-kanalen
Goederentreinen.nl
OVnieuws.info Index
Langdurig geen treinverkeer mogelijk tussen Dronten en Lelystad
Actueel OVnieuws
OV bedrijven

04-09-2022 / 20.00 uur
UTRECHT -
De schade aan de infrastructuur van het spoor tussen Dronten en Lelystad is enorm. Hierdoor is er tot tenminste 15 september 2022 geen treinverkeer mogelijk. Binnen enkele dagen komt ProRail waarschijnlijk met een nieuwe prognose. De verwachting is dat deze prognose vanwege de omvang van de schade verder verschuift. Inspecteurs van ProRail onderzoeken momenteel samen met onderhoudsaannemer Strukton de exacte schade.

Kabels en schakelaars doorgebrand
De schade is een gevolg van het incident

Railbouw / onderhoud
Specials over het OV
Ongevallen in het OV
OV werkplaatsen
Back to the 90's
Reclame treinen / loc's
Videoreportages
Spoorbouwprojecten
Spoorwegmusea

op vrijdagmiddag 2 september. Een hoogspanningskabel van netbeheerder TenneT kwam toen terecht op de bovenleiding in de buurt van Swifterbant.

Het incident heeft ervoor gezorgd dat er in korte tijd een enorme hoeveelheid stroom door de systemen is gegaan. Er zijn daardoor relaiskasten ondergronds defect geraakt. Kabels en schakelaars zijn doorgebrand. In zowel een onderstation als een schakelstation is veel schade aan apparatuur ontstaan. Ondergronds is er ook veel schade die nog onderzocht moet worden. Het kan zijn dat over een afstand van enkele kilometers alle infrastructuur voor de energievoorziening en treinbeveiligingssystemen vernieuwd moet worden.

Miljoenenschade
Nu al is duidelijk dat de schade in de miljoenen zal lopen en het herstel een enorme operatie wordt. Zodra de exacte schade in kaart is gebracht, zal ProRail aangeven hoelang het herstel gaat duren.

Fotoreportage: © ProRail  

Goederentreinen.nl
175 jaar Spoorwegen
Foto's
Busfoto's
Metrofoto's
Tramfoto's
Treinenfoto's
Contact
Mail ons