Socialmedia-kanalen
OVnieuws.info
Socialmedia-kanalen
Goederentreinen.nl
OVnieuws.info Index
Vanaf 14 t/m 18 augustus vijf dagen spoorwerk in Tilburg

11-08-2023 / 21.15 uur
TILBURG - In augustus werkt ProRail op veel plekken tegelijk op en rondom het spoor in Tilburg; vanaf Tilburg Reeshof tot aan Udenhout. Hierdoor is het spoor van maandag 14 tot en met vrijdag 18 augustus vijf dagen buiten dienst. De werkzaamheden worden gecombineerd zodat er optimaal gebruik gemaakt wordt van deze vijfdaagse. Voor reizigers wordt vervangend busvervoer ingezet.

Station Tilburg
De werkzaamheden maken deel uit van het  Programma Hoogfrequent Spoor. 

Binnenkort online

Doel daarvan is door heel Nederland meer treinen te kunnen laten rijden.

Bouwbedrijf Dura Vermeer werkt in augustus aan de afbouw van het vierde perron, legt kabels onder het spoor aan en plaatst nieuwe seinen op en rondom station Tilburg. Na augustus is ProRail nog niet klaar: voorjaar 2024 passen ze het spoor aan zodat het mogelijk is dat treinen kunnen stoppen bij het nieuwe perron. Daarna wordt dit perron dus ook in dienst genomen.

Vierde perron
“We hadden natuurlijk graag gezien dat we alle werkzaamheden rondom het station van Tilburg en het vierde perron nu in één keer konden afronden”, vertelt projectmanager Anton Korlaar van ProRail. “Helaas maakten leverantie- en capaciteitsproblemen een goede voorbereiding voor de ombouw van het emplacement lastig. Hierdoor moeten we dus begin 2024 nog een keer hinder veroorzaken. In samenwerking met Dura Vermeer konden we de planning wel zo aanpassen dat er de komende dagen al heel veel werk verzet wordt. Daarmee komt de ingebruikname van het vierde perron steeds dichterbij!”

Projectdirecteur Dura Vermeer Frank Heijerman vult aan: “In samenwerking met ProRail lukte het ons de werkzaamheden voor PHS in Tilburg te combineren met die aan perron 4. Goede samenwerking tussen Dura Vermeer en ProRail is cruciaal om beide projecten tot een succes te brengen.”

Foto's
 
 
Contact