Socialmedia-kanalen
OVnieuws.info
Socialmedia-kanalen
Goederentreinen.nl
OVnieuws.info Index
Man opgepakt na vondst verdacht pakketje Amsterdam Centraal

13-11-2023 / 13.30 uur
AMSTERDAM - Een gedeelte van station Amsterdam Centraal is zondagavond 12 november uren lang afgesloten geweest na de vondst van een verdacht pakketje. Volgens getuigen zou het pakketje op perron 1 / 2 gelegen hebben boven de fietstunnel tussen het stationsplein en het IJ, de zogenoemde Cuyperpassage.

De politie ontruimde de perrons 1 t/m 5 en ook de fietstunnel werd gesloten. Het treinverkeer werd langs andere perrons afgewerkt en had zodoende geen overlast van de vondst behalve dat een aantal treinen van andere perrons vertrokken.

Binnenkort online

Na een eerste verkenning door een agent van het Team Explosieven en Veiligheid (TEV) van de de politie werd de situatie dermate verdacht ingeschat dat men toch de Explosieven Opruimingdienst Defentie (EOD) ter plaatse liet komen. Deze stelde later vast dat het niet om een explosief ging. Hierna zijn de afzettingen opgeheven.

De politie heeft kort na de melding een man in een trein in Zandvoort aangehouden. Het gaat om een 37-jarige inwoner uit Schiedam. Wat de rol van de man in dit verhaal is wordt nog onderzocht.

 
 
 
 
 
 
Foto's
 
 
 
 
 
Contact