Socialmedia-kanalen
OVnieuws.info
Socialmedia-kanalen
Goederentreinen.nl
OVnieuws.info Index
In beeld: Opnieuw sit-in voor Free Palestine op Utrecht Centraal
17-11-2023 / 12.15 uur
UTRECHT -
Opnieuw heeft er op 16 november vanaf 18.00 uur een sit-in plaats gevonden op Utrecht Centraal. Hier werden weer veel bekende leuzen als "Ceas fire" en "Het stoppen van het vermoorden van kinderen en baby's". Maar ook "Utrecht schande, bloed aan je handen" werd geroepen.

Ook dit keer zijn een aantal poortjes afgezet van het station. Dit om de drukte te verspreiden en dat men niet direct de demonstratie inliep. Zover bekend zijn er geen arrestaties verricht en liep de sit-in, waar zo'n 100-150 mensen aan meededen, gemoedelijk.
Binnenkort online

Ook op andere stations zoals Breda, Eindhoven, Den Haag, Rotterdam, Amsterdam, Utrecht, Groningen, Almere en Nijmgen werden acties gehouden.

Op 9 november 2023 werd er ook al een Sit-in op Utrecht Centraal. Toen liet NS-woordvoerder Erik Kroeze aan OVnieuws.info weten dat NS het station geen geschikte locatie vindt voor demonstraties. "Het maakt daarbij niet uit voor welk doel de demonstratie is. Een grote groep demonstranten zorgt voor hinder voor onze reizigers en brengt de doorstroom van reizigers in het station mogelijk in gevaar. Demonstraties kunnen leiden tot onveilige situaties en een onveilig gevoel bij reizigers en collega's".

De spoorvervoerder vindt het een taak van de gemeente, politie en het Openbaar Ministerie is om toe te zien op de Wet Openbare Manifestaties. NS staat overigens wel in nauw contact met bevoegd gezag. Daarbij vraagt NS hen om goed op te letten op de veiligheid van reizigers en NS-personeel en er op toe te zien dat er geen strafbare uitingen getoond worden of leuzens gebruikt worden.

De Maatschappij voor Beter OV vindt dat het station geen geschikte locatie is voor demonstraties. Reizigers hebben er last van omdat ze moeilijker naar hun trein toe kunnen komen. Daarnaast vinden ze de gescandeerde leuzens intimiderend. Het stelt ze teleur dat NS niet ingrijpt terwijl de demonstratie wel op hun terrein plaatsvind. "De gebeurtenissen in Utrecht zijn absoluut onaanvaardbaar".

Foto- en filmreportage: RegioNieuwsUtrecht.nl

.

Foto's
Contact
 
 
Bekijk de filmbeelden.