Socialmedia-kanalen
OVnieuws.info
Socialmedia-kanalen
Goederentreinen.nl
OVnieuws.info Index
Van 29 april t/m 2 mei geen of slechts beperkt treinverkeer rondom Zwolle

19-04-2024 / 11.20 uur
ZWOLLE - Op en rond station Zwolle wordt van 29 april tot en met 2 mei hard gewerkt. Daarom is op verschillende trajecten geen of beperkt treinverkeer mogelijk. ProRail maakt zo efficiënt mogelijk gebruikt van deze periode om zo veel mogelijk werk te verrichten.

Inhijsen brugdelen Passerelle
Zwolle krijgt een nieuwe houten loopbrug over het spoor, de Passerelle. Deze brug verbindt de zuidzijde van het station met de centrumzijde. Met twee kranen hijst bouwer Dura Vermeer de brugdelen in. “Een enorme operatie” vertelt Aniek Montoya-Poelhekke,

Binnenkort online

bouwmanager bij ProRail. “Het gaat om twaalf liggers van 43 meter lang, tien meter breed en 7.5 meter hoog. Het inhijsen van één ligger duurt ongeveer vier uur.”

De brugdelen zijn met speciaal transport vervoerd van een Duitse houtfabriek naar het station. Geïnteresseerden kunnen meekijken vanaf een kijktribune aan de zuidzijde van het station. In 2025 is de Passerelle klaar voor gebruik.

Nog meer werk te doen
Aan de oostkant van station Zwolle krijgt de monumentale Blauwe Brug een grote schilderbeurt. Verschillende bruggen en viaducten op de spoorlijnen richting Zwolle worden schoongemaakt en geschilderd waar dat nodig is. Ook worden de perronkappen op station Zwolle grondig schoongemaakt.

ProRail maakt de overweg aan de Sallandsweg in Diepenveen veiliger. De overweg krijgt een andere indeling door de aanleg van een voetgangersstrook. Deze strook wordt beveiligd met aparte slagbomen. Op het traject liggen twee Niet Actief Beveiligde Overwegen (NABO) relatief dicht bij elkaar. ProRail verwijdert één NABO definitief. De andere NABO wordt beveiligd met slagbomen en bellen. Zo kunnen wandelaars de overweg veilig kruisen.

Invloed op treinverkeer
Door de werkzaamheden rijden er van maandag 29 april tot en met woensdag 1 mei geen NS-treinen van, naar en via Zwolle. Ook het treinverkeer van Arriva en Keolis (Blauwnet) ondervindt hinder van de werkzaamheden. Op donderdag 2 mei rijden er geen treinen tussen Zwolle – ’t Harde, Zwolle – Kampen Zuid en Zwolle – Kampen ook rijden er geen sprinters tussen Zwolle en Meppel.

Foto's
Contact