Goederentreinen.nl
Shunter / Klik op de foto voor (vaak) meer foto's en info
Index  
Actuele Fotoreportages

Sinds de oprichting in 2003 is Shunter uitgegroeid tot een toonaangevende full service organisatie op het gebied van instandhouding van spoorwegmaterieel voor goederenvervoer.

 

Naast het uitvoeren van integraal onderhoud aan (diesel) locomotieven en goederenwagons op verschillende locaties in Nederland, beschikt Shunter over een adviestak die klanten ondersteunt op het gebied van gebruik en instandhouding van rollend materieel.

 

Om aan de vraag naar rangeerlocomotieven te kunnen voldoen heeft Shunter de beschikking over een eigen park van 30 rangeerlocomotieven die voor kortere of langere tijd gehuurd kunnen worden.

 

Inmiddels is Shunter verantwoordelijk voor het onderhoud en het onderhoudsmanagement van ruim 110 locomotieven en 4.600 goederenwagons.

Efficiënte organisatie
Een team van ruim 110 medewerkers staat dag en nacht paraat om met grote vakkennis en ruime ervaring een zeer hoog kwaliteits- en serviceniveau te garanderen.

De organisatie is ingericht op een strakke en efficiënte bedrijfsvoering waarin permanent competenties van medewerkers worden ontwikkeld. Door continue opleiding en training van medewerkers, voor een belangrijk deel op de eigen werkplek, houdt het vakmanschap van de medewerkers gelijke tred met economische en technologische ontwikkelingen.

Strategische ligging
De locaties van de werkplaatsen zijn strategisch gekozen om de onttrekkingstijd aan de treindienst tot een minimum te beperken. De locomotievenwerkplaats Rotterdam Waalhaven ligt in het kloppend hart van het Europese goederenvervoer, met de Waalhaven en de Maasvlakte. De werkplaats in Roosendaal bedient de industriegebieden Moerdijk, Sloe en Antwerpen haven. In de werkplaats Rotterdam IJsselmonde vindt onderhoud en herstel plaats van goederenwagons in het industriegebied Waalhaven/Maasvlakte.

Daarnaast beschikt Shunter over mobiele werkplaatsen die op vrijwel iedere locatie in Nederland herstelwerkzaamheden kunnen uitvoeren, zodat transportkosten van materieel worden voorkomen.
Binnen afzienbare tijd hoopt Shunter een nieuwe werkplaats op de Maasvlakte te realiseren waarmee in de toekomst speciale ritten voor onderhoud tot een minimum worden beperkt.

Videoreportages
Goederen vervoerders
Goederen locomotieven
BetuweRoute
Railbouw / -onderhoud bedrijv.
Ongevallen met goederen
Andere websites van ons
OVnieuws.info
NS175.nl
Contact
Mail ons
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
       
     
Locomotieven bestand van Shunter in het heden :
     
Loc type V 100 :    
     
203 101
203 102
     
Loc type MEC502    
     

De firma Shunter beschikt over zo´n 30 rangeerlocomotieven. Wij hebben er slechts eentje op de foto.

Heeft u zelf gemaakte foto (´s) van een of meerdere rangeer loc´s van Shunter die wij op deze site mogen publiceren?

Mail hem/hun naar ons aub.

601