Socialmedia-kanalen :
OVnieuws.info Index
Bouw Intercity Nieuwe Generatie van start
Actueel OVnieuws
OV bedrijven

14-05-2018 / 20.00 uur
UTRECHT - Met de overhandiging van het designbook aan NS is het ontwerp van de Intercity Nieuwe Generatie tot in detail klaar.

In het Poolse Katowice liggen kilometers aluminium profielen. Je kunt je nauwelijks voorstellen dat dit een trein wordt, maar treinenbouwer Alstom weet precies hoe ze er een Intercity Nieuwe Generatie van moet bouwen.

In de productiehal last een indrukwekkende lasrobot de lange delen van de carbody (het casco van de trein).

Railbouw / onderhoud
Specials over het OV
Ongevallen in het OV
OV werkplaatsen
Back to the 90's
Reclame treinen / loc's
Videoreportages
Spoorbouwprojecten
Spoorwegmusea

Lassers doen het handwerk dat nodig is voor de moeilijke lasverbindingen. Langzaam verschijnen vloer, wanden en dak, deze maand wordt dat het eerste rijtuig. In de spuithal krijgt de trein zijn kleur, om in de splinternieuwe montagehal een echte trein te worden. Hier vult de trein zich met kilometers bedrading, stuurtafels, stoelen, bagagerekken en verlichting.

Naast de lasser op de foto werken er nog minstens 1000 mensen aan onze nieuwe treinen, ongeveer 500 bij Alstom en minstens nog eens zoveel bij hun onderleveranciers. In totaal zorgen zij ervoor dat tot 2023, alle treinen naar Nederland komen. Zodra de eerste ICNG de fabriek verlaat, start het testprogramma. In 2021 kan de eerste nieuwe ICNG dan echt het spoor op.

Goederentreinen.nl
175 jaar Spoorwegen
Foto's
Busfoto's
Metrofoto's
Tramfoto's  
Treinenfoto's  
Contact  
Mail ons  
 
Laswerk aan het casco van het eerste rijtuig van de Intercity Nieuwe Generatie.