Socialmedia-kanalen
OVnieuws.info
Socialmedia-kanalen
Goederentreinen.nl
Goederentreinen.nl
Aannemer van Hattum en Blankevoort wint aanbesteding onderbouw van de Zuidwestboog bij Meteren

29-09-2023 / 14.30 uur
UTRECHT -
Aannemer van Hattum en Blankevoort heeft de aanbesteding gewonnen voor de onderbouw van de Zuidwestboog bij Meteren. De komende tijd zullen zij samen met ProRail de plannen verder uitwerken en de nodige voorbereidingen treffen. Begin 2024 starten de eerste bouwwerkzaamheden.

Onderbouw Zuidwestboog
Van Hattum en Blankevoort gaat voor ProRail de onderbouw realiseren van de Zuidwestboog. Dit betekent het voorbereidende werk om een deel van de Betuweroute te kunnen verleggen en

Actueel OVnieuws
Nieuws over spoorbouw en onderhoud
Nieuws over OV materieel
Nieuws over OV musea
OV bedrijven

de bouw van de boogconstructie. Naar verwachting is de onderbouw van de Zuidwestboog in 2028 gereed. Het gehele project wil ProRail in 2031 in dienst nemen.

Verschillende aanbestedingen
De realisatie van de Zuidwestboog is een groot en complex project met verschillende disciplines en vereiste expertise. Daarom is het project verdeeld in verschillende onderdelen. Na het aantrekken van het ingenieursbureau Movares kwam deze aanbesteding voor de onderbouw: het civieltechnische gedeelte van het project.

Naast het voorbereidende werk om een deel van de Betuweroute te kunnen verleggen bestaat dit gedeelte uit het realiseren van twee betonnen bruggen over de Betuweroute en de A15 en een pergolabrug over het spoor Utrecht – Den Bosch. Later volgt de aanbesteding voor het aanbrengen van het spoor en de bovenleiding.

Railbouw- / onderhoudsbedrijven
Specials over het OV
Incidenten in het OV
OV werkplaatsen
Back to the 90's
Reclame treinen / loc's
Videoreportages
Spoorbouwprojecten
OV-musea (binnenkort)  
Goederentreinen.nl  
175 jaar Spoorwegen  
Foto's  
Busfoto-archief  
Metrofoto-archief  
Tramfoto-archief  
Groot Treinfoto-archief  
Contact  
Mail ons