Socialmedia-kanalen
OVnieuws.info
Socialmedia-kanalen
Goederentreinen.nl
Goederentreinen.nl
Pernis tijdelijk buiten gebruik voor rangeren met gevaarlijke stoffen

15-12-2023 / 20.00 uur
PERNIS -
Op emplacement Pernis wordt tijdelijk niet gerangeerd met wagons met gevaarlijke stoffen. Er zijn lekkages in de brandblusvoorziening geconstateerd. Op dit moment onderzoekt ProRail de oorzaak en worden er aanvullende tests uitgevoerd om het systeem verder door te lichten. Het emplacement is tijdelijk buiten gebruik gesteld voor rangeren en opstellen van gevaarlijke stoffen. Voor treinen zonder gevaarlijke stoffen gelden geen beperkingen.

Veiligheid voorop
De kans op een incident op een emplacement is erg klein.

Actueel OVnieuws
Nieuws over spoorbouw en onderhoud
Nieuws over OV materieel
Nieuws over OV musea
OV bedrijven
Maar mocht er zich een gevaarlijke situatie voordoen dan is een goedwerkend brandblussysteem essentieel voor de veiligheid. Nu ProRail dat niet kan garanderen, is er vanwege de veiligheid voor gekozen het rangeren met gevaarlijke stoffen te stoppen.

Een dergelijk besluit veroorzaakt extra logistieke (rangeer) bewegingen en parkeren/rangeren van de treinladingen met gevaarlijke stoffen op andere locaties. Het gaat om ongeveer 10 treinen per dag. Deze kunnen op andere emplacementen verwerken worden, maar het levert wel hinder op voor de vervoerders, terminals en verladers. ProRail probeert de logistieke hinder voor partijen te minimaliseren.

Herstelwerkzaamheden
ProRail selt alles in het werk om de oorzaak zo snel mogelijk te achterhalen en herstelwerkzaamheden uit te voeren. De spoorbeheerder hoopt het emplacement weer spoedig, maar bovenal veilig in gebruik te kunnen nemen.

Railbouw- / onderhoudsbedrijven
Specials over het OV
Incidenten in het OV
OV werkplaatsen
Back to the 90's
Reclame treinen / loc's
Videoreportages
Spoorbouwprojecten
OV-musea (binnenkort)
Goederentreinen.nl  
175 jaar Spoorwegen  
Foto's  
Busfoto-archief  
Metrofoto-archief  
Tramfoto-archief  
Groot Treinfoto-archief  
Contact  
Mail ons