Socialmedia-kanalen
OVnieuws.info
Socialmedia-kanalen
Goederentreinen.nl
OVnieuws.info Index
NS houdt Amersfoort Centraal deze zomer bereikbaar met omreisroutes en bussen
21-05-2024 / 19.00 uur
AMERSFOORT - NS zorgt dat Amersfoort Centraal tijdens de werkzaamheden in de zomer bereikbaar blijft. Reizigers kunnen gebruik maken van omreisroutes. Ook zet NS bussen in op de momenten dat er geen treinverkeer mogelijk is. ProRail werkt van 6 juli tot en met 18 augustus aan het spoor op en rondom Amersfoort Centraal. NS vraagt reizigers om vooraf hun reis van/naar/via Amersfoort Centraal te plannen in de 
NS Reisplanner. Reizigers moeten rekening houden met extra reistijd en/of vaker overstappen.

ProRail werkt tijdens de werkzaamheden aan

Binnenkort online
verschillende trajecten bij Amersfoort Centraal. Om die reden is de periode in verschillende delen opgeknipt. De omreisroutes en het vervangend busvervoer zien er als volgt uit:
 
Zaterdag 06 juli t/m vrijdag 12 juli
Reizigers tussen Amersfoort en Schiphol Airport of Amsterdam, reizen om via Utrecht Centraal.  In deze periode rijden bussen tussen Baarn en Amersfoort Centraal.
 
Foto's
Contact
 
 
 
 
 
 
 
   
 
Zaterdag 13 juli t/m woensdag 17 juli
In deze periode rijden geen of nauwelijks treinen van, naar of via Amersfoort Centraal. Reizigers tussen Utrecht Centraal reizen en Deventer, kunnen omreizen via Arnhem Centraal. Reizigers tussen Utrecht Centraal en Zwolle, reizen om via Almere Centrum. NS zet bussen in.
 
 
Donderdag 18 juli t/m zondag 28 juli
In deze periode rijden er geen of nauwelijks treinen van, naar of via Amersfoort Centraal. Reizigers tussen Utrecht Centraal en Deventer, kunnen omreizen via Arnhem Centraal. Reizigers tussen Utrecht Centraal en Zwolle, reizen om via Almere Centrum. NS zet bussen in.
 
 
Maandag 29 juli t/m donderdag 15 augustus
In deze periode rijden geen treinen tussen Den Dolder en Amersfoort Centraal. Reizigers tussen Amersfoort Centraal en Utrecht Centraal, reizen om via Hilversum. Tussen Amersfoort Centraal en Ede-Wageningen zet NS bussen in.
 
 
Donderdag 15 augustus t/m maandag 19 augustus
In deze periode rijden geen of nauwelijks treinen van, naar of via Amersfoort Centraal. Reizigers tussen Utrecht Centraal en Deventer, kunnen omreizen via Arnhem Centraal. Reizigers tussen Utrecht Centraal en Zwolle reizen om via Almere Centrum. NS zet bussen in.
 
 

Reisinformatie tien dagen van te voren definitief
Normaal gesproken adviseert NS reizigers tien dagen van te voren. Op dat moment is ook de NS Reisplanner bijgewerkt. Aangezien het hier grote werkzaamheden betreft, met mogelijk grote gevolgen voor reizigers, wil NS reizigers eerder dan gebruikelijk informeren. ProRail gaat pas in de zomer aan de werkzaamheden starten. Dat maakt dat de data zoals hierboven beschreven, nog onder voorbehoud zijn. Deze kunnen dus nog wijzigen. Ook de NS Reisplanner is nog niet up-to-date. De laatste informatie over vervangend vervoer en omreisroutes zijn terug te vinden op de website van NS.     

P+R terrein Barchman Wuytierslaan vervangt tijdelijk P+R terrein Piet Mondriaanplein
Het P+R terrein Piet-Mondriaanplein is vanaf vrijdag 12 juli tot en met maandag 29 juli niet beschikbaar. Dit geldt ook voor de periode van woensdag 14 augustus tot en met maandag 19 augustus. In deze twee periodes is station Amersfoort niet per trein bereikbaar. Het P+R terrein wordt tijdens deze periode gebruikt voor het treinvervangend busvervoer.

Aan de centrumzijde van het station ligt het P+R terrein aan de Barchman Wuytierslaan. Ook dit parkeerterrein is voorzien van kentekenherkenning. De abonnementhouders met kentekens die normaal gesproken op het P+R Piet-Mondriaanplein parkeren, worden tijdelijk overgezet worden naar het P+R terrein aan de Barchman Wuytierslaan. Ook kortparkeerders kunnen terecht op dit P+R terrein.

Minder wissels en een lager perron
ProRail werkt deze zomer op en rondom Amersfoort Centraal aan het spoor. ProRail verwijdert wissels, waardoor de doorstroom van treinen beter wordt. Daarnaast wordt ook onder andere het perron bij spoor 1 verlaagt zodat reizigers gelijkvloers kunnen in- en uitstappen. Daarmee vergroot ProRail de toegankelijkheid van het station. Op de website van ProRail staat meer informatie over de werkzaamheden.